Deserturile în variantă mini sunt preferatele mele pentru că sunt foarte ușor de servit și împărțit cu toată lumea, și mai sunt și mega-drăgălașe.
Iar fix aceste mini cheesecakes la un moment dat erau chiar trademarkul meu: le făceam pentru colegii de birou când era sau nu era ziua mea, le făceam în adesea în weekend, și le-am făcut chiar și la nunta unei prietene. Aș putea spune că am făcut peste 1000 de bucăți și nu exagerez deloc.
Le-am făcut de atâtea ori că le-aș face și în somn.
Această rețetă de mini cheesecakes este foarte ușor de făcut, are nevoie de doar 25 de minute la cuptor, iar textura pufoasă alături de gustul acrișor al zmeurei și dulceața ciocolatei sunt un succes garantat.
INGREDIENTE PENTRU 24 DE MINI CHEESECAKES
Pentru blat
- 250gr de biscuiți digestivi
- 100 gr unt 80% grăsime, topit
Pentru crema de brânză
- 250gr mascaropone
- 250gr cremă de brânză Philadelphia
- 250 gr smântână fermentată 25% grăsime
- 3 ouă
- 50gr zahăr
- ulei esențial de lămâie sau coajă rasă de la o lamâie bio
Pentru topping
- 200gr zmeură
- 50gr zahăr
- 100gr ciocolată albă
- 50gr smântână lichidă pentru frișcă
- fulgi de migdale
CUM SE PREPARĂ, PE PAȘI
- Începem prin a pregăti crusta de biscuiți. Biscuiții de pisează într-un robot de bucătărie, sau, folosind o pungă mai groasă, se zdrobesc cu sucitorul.
- Se topește untul la foc mic, și se pune peste biscuitii sfărâmați, amestecând cu o spatulă, până când untul este încorporat complet în biscuiți.
- Pentru pregătirea cremei de brânză se mixează bine mascarpone, împreună cu Philadelphia și smântâna fermentată, zahărul și coaja de lamâie.
- Adăugăm apoi pe rând, amestecând ușor ouăle. Astfel se evita introducerea unei cantități mari de aer în compoziție, iar crema nu se va lăsa în cuptor.
- Se încălzește cuptorul la 160°C.
- Într-o tavă de brioșe se pun hârtiuțele speciale și începem ansamblarea. Ies 24 de minicheesecakes
- În fiecare formă se pune câte o lingură de biscuiți pisați, apoi apoi, folosind o lingură sau cu un păhărel micuț ( precum cele de shot) se presează biscuiții măcinați în fiecare formă. Ulterior se pun la cuptor pt 5 minute
- Se scoate tava din cuptor și se adaugă crema de brânză în fiecare formă, în mod unitar. Recomand folosirea unui clește pentru înghețată sau a unui poche. Aveți grijă să nu umpleți formlele până sus căci este nevoie de spațiu și pentru topping, nu-i asa? 🙂
- Se dau apoi la cuptor pentru 25 minute la 160°C.
- Când a expirat timpul de stat la cuptor, se oprește focul și se mai lasă prăjiturile în formă 10 minute cu ușa de la cuptor ușor deschisă, iar apoi se scot la temperatura camerei, în tavă, și se mai lasă la odihnit o oră. Astfel când vom scoate mini-cheesecake-urile din forme, evităm distrugerea lor.
- Se prepară sosul de zmeură: se blendează zmeura împreună cu zahărul, se pun apoi pe foc într-o crăticioară mică ca pentru sos, la foc mic, amestecând ușor până la primul clocot
- Într-o altă oală mică punem pe foc molcom smânîna lichidă pentru frișcă, împreună cu ciocolata albă mărunțită, și se amestecă până când ciocolata este complet dizolvată.
- Se scot prăjiturile din forme din forme pe un platou, și apoi se pune în fiecare o linguriță de sos de zmeură, o lingurită de ganache de ciocolată albă, și fulgi de migdale.
- Sunt muult mai delicioase și aromate dacă înainte de a fi savurate sunt lăsate la rece minim 3-4 ore.
Enjoy!
A ieșit un deliciu!!!
ALTE SFATURI UTILE PENTRU UN REZULTAT REUȘIT
- Rețeta este pentru 24 minicheesecakes, însă poate fi coaptă și intr-o formă mare de cheecake/tort cu pereti detașabili, cu mențiunea ca va sta la cuptor 40 de minute.:)
- Neapărat folosiți hârtiuțe de brioșe. Spălatul tăvii după nu este distractiv, și astfel evitați și distrugerea lor.
- Pentru crema de brânză recomand acest trio, și nu doar cremă Philadelphia. Rezultatul va fi unul aerat, pufos, o textură incredibilăăă.
- Adaugă ouăle încet în crema de brînză. Astfel nu vei încorpora prea mult aer, iar crema de brânză va ramâne omogena și nu va crăpa.
- Nu le țineți la cuptor mai mult de 25 de minute. După cele 25 minute, marginile ar trebui să fie complet coapte, dar centrul va fi încă puțin moale. Nu vă faceți griji, se va întări îndată.
- Dacă vreți să le serviți fără hârtiuțe, este necesar să stea 30 de mine la congelator. În acest fel marginile se vor dezlipi frumos.
Leave a Reply